Υδατοσφαίριση

Υδατοσφαίριση είναι ομαδικό άθλημα, το οποίο διεξάγεται σε πισίνα, από δύο επταμελείς ομάδες – έξι παίκτες και ένα τερματοφύλακα. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τερμάτων με την ρίψη της μπάλας μέσα στο τέρμα που φυλάσσεται από τον τερματοφύλακα και νικήτρια είναι η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα. Το παιχνίδι έχει ομοιότητες με τη χειροσφαίριση.

Κάθε ομάδα σε κάθε παιγνίδι έχει 13 παίκτες από τους οποίους συμμετέχουν οι επτά. Οι παίκτες, εκτός του τερματοφύλακα, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο το ένα χέρι στην προώθηση ή τη μεταβίβαση της μπάλας που μοιάζει με εκείνη του ποδοσφαίρου. Η επίθεση κάθε ομάδας διαρκεί 30″.Κάθε αγώνας έχει τέσσερεις περιόδους από 8 ή 6 λεπτά, ανάμεσα από την 1η και 2η περίοδο έχει 1 λεπτό διάλειμμα ,ανάμεσα στην 2η και 3η υπάρχει ημίχρονο που διαρκεί πέντε λεπτά στο οποίο οι ομάδες αλλάζουν εστίες και ανάμεσα στην 3η και 4η υπάρχει διάλειμμα ενός λεπτού.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού διαθέτει τρείς ομάδες Υδατοσφαίρισης: Την ομάδα Ανδρών, την ομάδα Νέων και την ομάδα Παίδων. Και οι τρείς ομάδες του Ν.Ο.Λ. μετέχουν στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης και παρόλο που θεωρητικά θεωρούνται νεοσύστατες ομάδες, εν τούτοις αποτελούν η κάθε μια στη κατηγορία τους, μία από τις ανερχόμενες ομάδες της Κυπριακής Υδατοσφαίρισης στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, δείχνοντας σημεία ανόδου και εξέλιξης χρόνο με τον χρόνο. Ενδεικτικό είναι η τακτική συμμετοχή Υδατοσφαιριστών μας στις Προεθνικές και Εθνικές Ομάδες Υδατοσφαίρισης σε όλες τις κατηγορίες. Από το 2013 το Τμήμα Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού διοργανώνει στη Λεμεσό και το μίνι τουρνουά Υδατοσφαίρισης μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΛΕΜΕΣΙΑ».

Προπονήσεις και τμήματα εξάσκησης  γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου & Κυριακής, από τις 08:00 μέχρι τις 10:00 μ.μ. στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού «ΚΟΤ»  κάτω από την καθοδήγηση προσοντούχου Προπονητή και δεχόμαστε παιδιά ηλικίας από 7 χρονών και άνω.