Βιογραφικό Προπονητών

Μιχάλης Κυριάκου

Αποφοίτησε το 2003 από το Semmelweis University της Ουγγαρίας, στον κλάδο της φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο κανό καγιάκ. Κατά την παραμονή του στην Ουγγαρία είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά και με τους καλυτέρους προπονητές στον κόσμο (Sera Miklos, Urogi Laszlo) στο κανό καγιάκ, καθώς η Ουγγαρία έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα αυτό.

Το 2003 ανέλαβε το τμήμα κανό καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και συνέβαλε στην κατάκτηση του πρώτου παγκύπριου πρωταθλήματος για το ΝΟΛ. Από το 2003 μέχρι και σήμερα ο ΝΟΛ έχει κερδίσει 9 παγκύπρια πρωταθλήματα.

Έλαβε μέρος σε 20 παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και πανεπιστημιακά πρωταθλήματα σαν αθλητής και αργότερα σαν προπονητής. Σαν προπονητής σημειώνει αρκετές επιτυχίες καθώς αθλητές του πήραν την πρόκριση σε διεθνή οργανώσεις, όπως την Ολυμπιακή Πανεπιστημιάδα και το 2014 αθλητής του θα συμμετάσχει στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο  Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Αθλητές του έχουν διακριθεί επίσης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αντρών και έλαβαν την 15η θέση και 23η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών, ενώ εξασφάλισαν πρώτες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα και σε διεθνείς ρεγγάτες, όπως το European Olympic Hopes και πολλές άλλες διακρίσεις.